17 april 2009

Ska vi vara RÄDDA för...


Självklart!..säger 'vän av ordning'.
Alla som gjort fel eller orätt ska vara rädda för det svenska rättsväsendet. Det är det det är till för. Därför vi betalar skatt
för ruljansen ifråga. För att avskräcka förbrytare och för att inte djungelns lagar ska råda. Och den som inte gjort fel eller orätt behöver naturligtvis inte vara rädd, säger samme vän.

Men...tänkom...
Tänk om det i verkligheten är så att det är människor som INTE
gjort något fel eller orätt...som ska vara MEST rädda för det svenska rättsväsendet? Och frågar då direkt och befogat den förvånade vännen ovan...varför?
Och är svaret: KORRUPTION!

Det genomkorrumperade svenska rättsväsendet där bl a
"Den juridiska eliten håller varandra hårt om ryggen".
Och borde här vännen ovan undra var den för (nästan)alla svenska medborgare så viktiga samhällsdebatten på detta tema tog vägen,
i höstas. Eller 'parallelldebatten' under rubriker som
Faktum är att debatterna ifråga fick samtidigt hjärt- och hjärninfarkter och dog båda på fläcken. Och är förstås den naturliga följdfrågan: Vem/vilka 'mördade' dessa för den svenska rättssäkerheten och -rättsstaten livsviktiga yttringar?

Då korruption lever av och i mörker och tystnad är den (nästan)omöjlig att bekämpa (jfr en översikt). Trots att de flesta av världens främsta ledare idag förklarat krig mot korruptionen då den betraktas som "Samhällets största fiende"
Hade/har rättskämpen Vilhelm Moberg rätt är dessutom
och är det därför fråga om MYCKET samhällsfarliga individer.
Och...som sagt...kanske farligast för alla som inget har att dölja, som inget har med det svenska korruptionsträsket att göra. Och lever i den farliga villfarelsen att vi svenskar lever i den mest rättssäkra av världens alla rättsstater.

I den veckogamla artikeln Svinintresset citeras på den här websidan en av Sveriges mest orädda tungor. Och trots att begreppet "Orädda tungor" är ett i Sverige bokstavligen utrotningshotat och i flera bemärkelser rödmärkt fenomen, finns ytterligare nu levande exempel. Exempelvis Mats Lönnerblad, författare, Medborgarrättsrörelsens vice ordförande mm, som i en artikel från 2006; Rättsligt förfall sammanfattar det svenska rättsväsendets upplösning.
Jfr även bildspelet Rättsstaten och artikeln Svenska rättsrötare.

Alf Susaeg